söndag 21 november 2010

Kycklinggryta med ädelostsås




Nu sitter jag på bussen mot Arlanda. For från Skåne till Stockholm i går och har idag haft en riktig tjejdag med Sara! Shopping i Kistagallerian, frisörbesök och så har Sara format och färgat mina ögonbryn och fransar samt gjort fransk manikyr! Lyx. :) Till middag gjorde vi den här goda kycklinggrytan.

Kycklinggryta med ädelostsås.
400 g kycklingfilé
3 dl grädde
4 fk crème fraîche
Soja
1/2 tub med mjukost-ädelost
Salt, peppar
Vitlökssalt

Strimla kycklingen, stek i olja, salta och peppra. Blanda ihop mjukost, grädde och crème fraîche i en kastrull. Häll i kycklingen när den har stekts färdigt. Låt det puttra en stund. Färgsätt med lite soja, smaka av med salt, peppar och Vitlökssalt. Servera med pressad potatis och sallad.

Sara hade blivit bjuden på denna gryta hos sina kusiner, men då hade dom fläskfilé i stället för kyckling och även kantareller. Det lät spännande!

//Hanna

3 kommentarer:

MATBLOGGEN sa...

Det här såg jättegott ut!

Ha en riktigt trevlig Måndag

/ Jenny

http://pernillawahlgren.se/jennys-matblogg/texmexgryta.html

Växelhäxan från norrland sa...

Hm, mjukost ädelost är den lite mildare kanske?..
Ha inte testat den.
Såg jättegott ut

Hanna sa...

Matbloggen: Det var detr! :)

Växelhäxan: Ja, det är den nog. Den är god!