torsdag 11 november 2010

GI - Laxgryta



Nu har vi börjat att läsa Näringslära på skolan, jätteskoj! Vi har ett par hemuppgifter till nästa träff,  så förra veckan vägde jag all mat och förde matdagbok och nu är det dags för att testa GI ett par dagar. En av mina kurskamrater skickade hon några GI-recept som hon hade testat, bland annat den här goda laxgrytan. 


GI - Laxgryta

800 g lax
3 msk hummerfond
1 dl vatten, 1½ dl crème fraiche
1 dl mellangrädde, 2 tsk fransk senap 
1 knippe dill, 3 msk stenbitsrom, salt och peppar. 


Skär laxen i små kuber. Blanda hummerfond, vatten crème fraiche, grädde och senap i en kastrull. Låt koka ihop. Lägg i fisken låt sjuda ca 5 min. tillsätt dill och rom och smaka av med salt och peppar. Servera med en grönsallad, kokta haricots verts eller stekta sparrisar som är smaksatta med citron och havsalt.


//Hanna

1 kommentar:

Åsa/ En Sida Med Mat sa...

Den här laxgrytan måste jag bara testa! Verkar underbart god!