onsdag 17 november 2010

Kyckling med citron, grädde och pinjenötter

På Akademibokhandeln hade dom en massa kokböcker för bara 79 kr, när jag var där häromveckan. Jag passade på att köpa två stycken, däribland Klaras hälsomat. Det är en kokbok jag kan rekommendera, finns en massa gott i den, bland annat den här kycklingen. 


Kyckling med citron, grädde och pinjenötter
500g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
1½ dl grädde
saften från ½ citron
salt, peppar
1 tsk örtkrydda
1 dl pinjenötter
300g tomater
½ kruka persilja


Skär filéerna i mindre biter och bryn dem i olja. Riv eller pressa vitlöksklyftorna. Blanda grädde, salt, vitlök och citronsafti en gryta. Lägg i kycklingen och låt det puttra tills kycklingen är klar. Smaka av med salt, peppar och örtkrydda. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och hacka persiljan. Servera kycklingen med råris eller quinoa, pinjenötter, tomater, persilja och en grönsallad. 


//Hanna

2 kommentarer:

Växelhäxan från norrland sa...

Åh vad det där såg gott ut.

Anonym sa...

helt omöjligt att hitta nån gömd soppa här