onsdag 10 november 2010

Fransk chokladmousse



Bättre sent än aldrig, här kommer receptet på chokladmoussen jag gjorde i fredagskväll. 


Fransk Chokladmousse
100 g mörk chokklad
2 ägg
2 tsk vaniljsocker


Smält chokladen i en tallrik ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Dela äggen. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Ta av kastrullen med den smälta chokladen och låt den svalna lite. Rör sedan ner vaniljpulver och äggulor. Vänd därefter försiktigt ner chokladsmeten i äggvitorna. Rör lugnt men grundligt så att allt blir blandat. Fördela i små glas eller skålar. Låt moussen stå i kylen cirka 1 timma eller längre, före servering. 


I kokboken Klaras hälsomat där receptet fanns serverade man moussen med nötter och russin. Vi åt med hallon och hackade hasselnötter, tycker att hallon passar så bra till choklad! 


//Hanna

2 kommentarer:

Charlottes matblogg sa...

Vilket annorlunda recept på chokladmusse. Brukar oftast vara vispgrädde i. Skall prova detta recept nästa gång jag bestämmer mig för att göra chokladmusse =)

Anna sa...

Låter supergott och inte allt för krångligt!