tisdag 7 juli 2009

Brunch.

Visst är det härligt med sovmorgon!? Att ligga kvar i sängen och dra sig och kliva upp först när man vill. Inte när man måste! Sover man så länge så det nästan är lunch när man äter frukost är det gott med äggröra och bacon. Det gjorde vi till brunch igår.

Äggröra
4 ägg
1 dl matlagningsgrädde
gräslök
½ rödlök
6-7 körsbärstomater
salt, nymalen svartpeppar
tacokrydda

Vispa ihop ägg och grädde lite snabbt. Tillsätt, gräslök, svartpeppar och salt. Hetta upp lite olja i en panna, häll i äggen och tillaga på medelvärme. Rör om då och då. Tillsätt delade körsbärstomater och rödlök. Rör om. Krydda med tacokrydda. Servera med bacon.

Baconen tillagade jag i micron för första gången. Det fungerade ju jättebra! Det kommer jag definitivt att fortsätta med. Bara att täcka en tallrik med hushållspapper, lägga på baconskivorna och sedan köra i micron. Jag körde ungefär 5 min.

Helgen har varit kanonbra!! I fredags for vi upp till strömsund och gick kikade lite och passade på att gå ett varv på dollarstore. Sedan vart det grillning och fiske i Laxviken. På lördag for vi till mamma, även där grillades det. Suuupergott var det! Ska skicka över ett kort på efterrätten till mamma och säga åt henne att blogga om det. Sedan var det dags att testa sumodräkterna. Hahahaha!! Det var hur kul som helst. Vart dock inte så mycket brottandes, det fungerade inte så bra. Men det var lika roligt för det. Vi struttade runt, posade för kamerorna, hoppade studsmattan och plingande på hos grannarna, och skrattade så vi knappt kunde stå! =)

//Hanna

4 kommentarer:

Hallon & Blåbär sa...

Mums, vilken smarrig äggröra.

Vilka härliga sumodräkter =)

Emma sa...

Åh, vad kul jag skulle också vilja testa sådana där dräkter!!

I Nadjas kök sa...

Ja det är underbart med sovmorgon, speciellt när man får en sån där god frukost.

Ha det gott!

Nadja

Hanna sa...

Hallon och blåbär: Mm, det var gott!

Emma: Ja, det var superkul!!

Nadja: Det är perfekt morgon. Utvilad och god frukost!