
Kyckling i currysås
350 gram kycklingfilé
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm peppar
3 dl långkornigt ris
Currysås
1 gul lök
1 äpple
rapsolja
1-1½ msk curry
1 st hönsbuljongtärning
2,5 dl Laga lätt
1 dl vatten
Fräs lök och äpple i oljan i en kastrull. Strö över curry. Fräs ytterligare någon minut. Smula i buljongtärningarna, och häll över vattnet. Låt koka några minuter. Häll i grädden och mixa såsen med mixerstav. Skär kycklingen i bitar och stek i matfettet, ca 10 minuter, tills de är helt genomstekta. Krydda med salt och peppar. Häll över såsen och servera med ris och sallad.
Nu blir det långpromenad, sedan fika i soffan till Desperate!
//Hanna
3 kommentarer:
åh vad gott!! :)
Såg riktigt gott ut
Filibabba och VÄxelhäxan: Det var mycket gott. Äpplena lyfte verkligen såsen!!
Skicka en kommentar