Idag vart det Pasta carbonara till middag! Jag har aldrig gjort carbonara på det vanliga viset med äggulor tidigare. Det var ju supergott!
Pasta Carbonara
500 g spagetti
200 g rökt sidfläsk
5 äggulor
2 dl grädde
2 dl riven parmesanost
Nymalen svartpeppar
Blanda äggulor, grädde och 1 dl parmesanost i en bunke. Rör om ordentligt. Skär sidfläsket i små tärningar och stek tills de får en fin yta. Lägg åt sidan på hushållspapper. Koka spagettin enligt anvisningar och häll av vattnet. Blanda spagetti, äggblandningen och sidfläsket hastigt i en stor pastaskål. Servera på tallrikar med svartpeppar och parmesan.
Vi halverade receptet och körde på tre äggulor och så använde vi bacon istället för sidfläsk!
//Hanna
5 kommentarer:
Oj, det ser ju ut som riktig restaurangmat ju!! Jag är själv inte så förtjust i spagetti carbonara men jag har en mamma som är totalgalen i det så hon hade nog gärna ätit hos dig ikväll :) Ha en bra helg!
Jag älskar spaghetti carbonara! Så gott.
Anna: Åh, tackar!
Emma: Ja, visst är det!!!
åh, en av mina favvisrätter! fast det ska vara pojkvännen (;
Jag bara älskar Carbonara!!! Mums vad gott.
Skicka en kommentar