Frukostbullar
50 g jäst
3 dl kallt vatten
2 msk olja
1 tsk salt
1 tsk malda blandade brödkryddor
9 dl lantbrödsmjöl
Lös upp jästen i det kalla vattnet i en skål. Tillsätt oljan, salt och brödkryddor. Blanda i mjölet och arbeta degen smidig. Baka ut degen till släta bullar. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Jäs brödet under bakduk ca 12 timmar i kylskåp.
På morgonen: Låt brödet stå i rumstemperatur medan ungen värms upp till 225-250 grader. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 12 minuter.
Det stod i receptet att bullarna skulle stå i kylen i tolv timmar men jag satte i gång så sent i går kväll att de bara hann stå där i ungefär tio timmar. Men det kan ju inte vara dom två sista timmarna som är dom viktigaste väl?? Bullarna blev i alla fall goda och var väldigt enkla att göra, jag kan dock inte påstå att mina jäste något under natten men...
//Hanna
5 kommentarer:
Jag tror du hade fått ett luftigare resultat om du låtit de stå nån timme i rumstemperatur innan gräddning. Kalljäsning är främst för att smaken ska mogna, de blir inte särskilt luftiga i kylskåpet.
Trevlig helg!
Ja, det låter ju vettigt när du säger det! =) Jag är inte alls bra på att baka, men det är ju så gott med nybakat bröd!
gott med nybakat på morgonen:) bullarna/frallorna ser jättegoda ut:) ha en underbar dag:) hoppas att vädret är bättre hos dig. här formligen öser regnet ner och har gjort hela dagen :( kram kram
åh, de här måste jag testa! gjorde scones imorse, ungefär det jag orkar baka i brödväg, men det är ju såå gott med nybakat på morgonen! fina dom såg ut :)
oh, gott!
Skicka en kommentar