Kyckling Marengo
2 kyckling filéer
2 stora gula lökar
1 burk hela tomater
krossad tomater
2 vitlöksklyftor
1 ½ tärning hönsbuljong
örtsalt, peppar
Skär kycklingfiléerna i munsbitar. Stek i olja, salta och peppra. Lägg över i en gryta. Bryn löken (det ska vara mycket lök i den här grytan... jag hade två jättestora) och lägg över den också i grytan. Häll över en burk hela tomater, smula ner buljongtärningarna och pressa i vitlöken. Låt koka i ca 20 minuter, tills köttet är mört. Smaka av med peppar och örtsalt. Jag tyckte att det vart lite lite tomater och hade en öppnad tetra med krossade tomater i kylen så den åkte med också. Jag tror att det hade varit gott att kasta i lite svarta oliver på slutet men Joel tyckte vi skulle servera dom bredvid, så dom åkte ner i salladen istället.
//Hanna
3 kommentarer:
HM... "på Hannas vis"????
Det känns lite som det var på mitt vis det där... men det är ok... stjäl det du =) kram/modern
På Hannas eller moderns vis...gott lät det iaf. ;)
Värt att testa! Kommer nog utesluta vinet ändå om jag gör det, är inte så förtjust i vin nämligen.
Mamma: eftersom jag inte kom i håg hur du gjorde, så trodde jag att det vart på hannas vis..... =P
emma: det är gott! =)
Skicka en kommentar