fredag 9 april 2010

Curryfrästa räkor.

Ser inte mycket ut för världen, men det här var verkligen gott!

Curryfrästa räkor
600-800 g räkor med skal
2 msk smör, margarin eller olivilja
½-1 msk stark curry
2-3 vitlöksklyftor
½ citron

Skala räkorna. Värm matfett i en stekpanna, tillsätt curry och pressa i vitlök. Låt allt fräsa en stund under omrörning. Lägg i räkorna, droppa över lite citronsaft och hetta upp rätten. Skaka pannan så att räkorna blir heta och väl indränkta i såsen. De får bara steka en kort stund, annars blir de sega. Servera rätten rykande het direkt ur stekpannan eller på rostade brödskivor.

Ikväll blir det mys i soffan. Ska kika klart på Lost.

Trevlig fredag gott folk!
//Hanna

2 kommentarer:

Emma sa...

Åh, vad gott! Blev jättesugen på räkor nu.

KarinW sa...

Mums vad gott Hanna! Jag har inte testat att fräsa räkor med curry men det måste bli super!
Antar att ni har haft det fint i Ö-sund idag också, visst blir man glad av solen? Nu får jag lust med sommarmat, kanske blir det grilla till helgen?
ha en bra vecka/kram Karin