fredag 28 januari 2011
Fredagskyckling
Idag har jag varit ledig, så egentligen hade jag tänkt att passa på att laga något som tar lite tid. Men sen vart jag sugen på att göra nån pastasås med kyckling, lite vitt vin och citron, så det fick det bli. Det gick snabbt, och så här vart det. Receptet räckte till två portioner... fast då åt Joel rätt mycket, han tyckte även att det smakade restaurang, det var ett bra betyg! :)
Kycklingpasta med vitt vin och citron
2 kycklingfiléer
2 bananscharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
en skvätt vitt vin, typ 1-1½ dl
1 frp milda fraiche
1½-2 msk kycklingfond
½ kruka basilika
rivet citronskal, lite mindre än en halv citron
riven parmesan
salt, peppar
Finhacka löken och skiva vitlöken, fräs i olivolja. Strimla kycklingen och låt den steka med tills den är färdig. Salta och peppra. Häll i en skvätt vin och låt det puttra ett lite. Tillsätt milda fraiche, kycklingfond och strimlad basilika. Riv i citronskal. Smaka av med salt och peppar. Riv i lite parmesan. Servera med nykokt pasta och parmesan.
Eftersom jag var ledig idag passade vi på att fara och storhandla på eftermiddagen. Vi tyckte att vi var smart som gjorde det innan helgen.... Näe, det var inte smart att fara på Willys halv fyra på en löningfredag, man fick ju trängas för att komma fram med kundvagnen. Det enda positiva var att Änge chark stod mitt i butiken och bjöd på varm korv. Sen smakade jag även på en pizza som inte var så god och på pringles nya cheesechili explosion, som var god!
//Hanna
torsdag 27 januari 2011
Mustig köttfärssås med smulad fetaost
Det är många som klagar över att det är mycket matprogram på tv:n tycker jag. Själv gillar jag det. :) Mästerkocken, Restaurang i vårt vardagsrum, Vad blir det för mat, Halv åtta hos mig är några av dom. Den här veckan är dom i Östersund i Halv åtta hos mig.... jag vart faktiskt uppringd av tv4 i höstas med förfrågan om jag skulle vara intresserad av att delta. Jag vart jätteglad över att bli tillfrågad, jag kände mig allt lite mallig. Men efter en del övervägande så tackade jag nej. Var lite rädd att jag skulle ångra mig nu när det visas men nä, jag är fortfarande helt nöjd med mitt beslut, tv är inte min grej... och jag lagar ju bara vanlig mat! Nåja, här kommer dagens middag, köttfärssås med grekisk touch!
Mustig köttfärssås med smulad fetaost
500 g köttfärs
1 morot
1 stor röd lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
svarta och gröna oliver
soltorkade tomater +spad
1 dl vatten
1 dl creme fraiche
2 msk tomatpuré
½ msk brynt lök-fond
ca 1 msk Vår favoritkrydda från Krusmyntagården
salt, peppar
några stänk tabasco
Hacka lök och vitlök. Fräs i olja. Tillsätt köttfärs och finriven morot, bryn alltsammans. Salta och peppra. Hacka soltorkade tomater, kanske 10 st. Tillsätt tillsammans med spadet. Häll i krossade tomater, vatten och créme fraiche. Tryck i tomatpuré och häll i lite fond. Krydda med favoritkrydda. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt oliver och några stäng tabasco. Servera med nykokt pasta och fetaost.
//Hanna
tisdag 25 januari 2011
Tacolax
Vart kvar en del sedan middagen lördags så idag vart det lite av en kylskåpsrensning, lax med tacotillbehör!
Tacolax
4 laxfiléer
1 burk tacosås
tortillachips
cheddarost
salt, peppar
Salta och peppra filéerna. Bred på ett lager med tacosås på fisken, smula över tortillachips och toppa med cheddarost. Tillaga i ugnen 15-20 min tills laxen är färdig. Servera med grönsaker, bulgur och tacosås.
//Hanna
Pastasås med räkor och philadelphiaost
Jag sa ju att det inte var något bra kort jag hade på pastasåsen, men jag lägger upp den i alla fall. Jag skulle äta själv den här dagen så jag hade planerat att göra någon typ av räkröra och äta på baguette. Hade tagit fram lite räkor och köpt en philadelphiaost. Men så vart det inte. Jag följde istället med Jessica och Crippe hem, de tinade också upp lite räkor och sedan gjorde vi en pastasås. Det är över en månad sedan jag gjorde såsen så jag är inte helt säker på hur mycket jag tog av allt, men det är som med allt annat, smaka av! :)
Pastasås med räkor och philadelphiaost
500 g räkor, oskalade
1 frp philadelphiaost
créme fraiche 1-2 dl
hummerfond 1-2 msk
dill
citronpeppar
salt, peppar
Koka upp philadelphiaost och créme fraiche. Tillsätt hackad dill. Smaksätt med citronpeppar och hummerfond. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt räkor. Ta av från plattan och servera med nykokt pasta.
//Hanna
lördag 22 januari 2011
Goda laxgrytan, med räkor
För ett tag sedan gjorde jag en pastasås med philadelphiaost och räkor som påminde om den här grytan. Jag har inte lagt upp receptet för kortet vart så dåligt. Jag kockade hemma hos några vänner så det vart kort med mobilen. Jag tror att jag lägger upp den i morron i alla fall, trots det dåliga kortet, för den vart väldigt god!
Näe, nu har jag inte tid att sitta här. Snart kommer tre av mina favoritbrudar. Vi ska käka mexikanskt och dricka lite vin. Jag har en film som jag har tänkt att vi ska kolla på.... men jag skulle inte bli helt brydd om vi surrar bort hela kvällen! :) Man skulle kunna säga att det är en tjejkväll, fast Joel är ju inte tjej. Men jag skulle tro att han gör oss sällskap till middagen och sedan stänger in sig i datarummet. Han något något tidigare om kackel... jag förstår inte vad han menar! ;)
Trevlig lördagkväll gott folk!
//Hanna
Lammfärsbiffar med getoströra
Häromdagen gjorde vi lammfärsbiffar till middag. Jag fick kika tillbaka i bloggen hur jag gjorde sist, dom vart så goda! Till biffarna hade vi ungsrostade rotsaker och en getoströra. Eller ja, getostsås kanske vi får kalla det. Jag och Joel fick kompromissa lite. Jag hade helst bara mosat osten och blandat i lite créme fraiche för att få det krämigt. Riktigt så mycket gillar inte Joel getost så det vart ungefär 1 dl créme fraiche till en halv rulle getost. Smaksatte den med salt, peppar och lite honung. Riktigt gott!!
//Hanna
måndag 17 januari 2011
Kamutpytt med kycklingfiléer
Det brukar ofta bli pasta hos oss på måndagar har jag märkt. Jag tror det blir det hos många, det är i alla fall väldigt vanligt med pasta i lunchlådorna på tisdagar på mitt jobb. Idag bröt vi trenden och körde på en kamutpytt som vi käkade med stekta kycklingfiléer och en kallsås av créme fraiche och persillade.
Kamutpytt
3-4 port kokt kamutvete
1 morot
1 palsternacka
1 purjolök
2 själkar selleri
1 röd paprika
sockerärtor
Hacka grönsakerna och fräs i olja. Blanda i kamutveten och krydda med en god grönsakskrydda.
//Hanna
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)