söndag 25 september 2011

Krämig laxpasta med dill och räkor



Förra helgen hade vi bjudit över ett par vänner för middag och spelkväll. Det var en jättetrevlig kväll!! Till middag vart det en sallad med päron, fetaost och bacon till förrätt och den här laxpastan till huvudrätt. Mamma gjorde den för ett tag sedan när jag var där och den är verkligen supergod! 


Krämig laxpasta

400 g lax
1 purjolök
1 fänkålshuvud
1 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1/2 dl hackad färsk dill
ca 100 g färsk bladspenat 
350 g pasta
200 g skalade räkor
1/2 dl hackad gräslök
citron-peppar och salt.


Skär laxen i stora tärningar. Skölj och strimla purjolök och fänkål. Fräs i olja i en traktörpanna. Tillsätt vinet och låt det kök in i löken och fänkålen. Häll på grädde och creme fraiche. Lägg i laxbitar och dill. Låt småputtra under lock i ca 5 min till laxen är genomkokt. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg spenaten ovanpå laxen och låt koka med en minut. Blanda till sist ner räkorna. Serveras med en grönsallad.


Hade egentligen tänkt att blogga om förrätten när jag ändå är i gång men nu ska vi ta och slå igång en film! Återkommer med förrätten senare i veckan. 


/Hanna

2 kommentarer:

MÅ Gott sa...

Fänkål är verkligen jättegott och passar super till lax!

P.J.C sa...

Sjukt god kall oxå!! Eftersläntarade ju i mig halva stekpannan på nattkröken...