onsdag 7 september 2011

Ungsbakad lax med parmesan och mascarponetäcke



Egentligen hade jag tänkt att göra köttbullar med parmesan till middag eftersom jag hade en bit parmesan över i kylen som jag inte vill ska bli gammal. Men så visade det sig att vi inte hade någon köttfärs hemma så istället tog Joel fram lax. Tillsammans med parmesanen och en förpackning mascarpone blev det en rätt helt i min smak. Lax, parmesan, oliver, soltorkade tomater och matvete, mmm!! Enkel att göra i ordning och snabbt att tillaga, också helt i min smak! :)

Lax med mascarpone och parmesan.
4 laxfiléer
1 frp mascarpone
1 bit parmesan
Flingsalt med örter
Tripel pepper
Nymalen svartpeppar

Matvete
Oliver
Soltorkade tomater

Riv parmesan och blanda ihop med mascarpone, flingsalt och tripel pepper. Lägg filéerna i en ugnsform, salta och peppra, bred över oströran och tillaga i ugnen 200 grader ca 15 min. Koka matvete i lite grönsaksbuljong. Blanda i skivade oliver och hackade soltorkade tomater. Häll gärna i lite av spadet från tomaterna. Garnera med timjan.

/Hanna

3 kommentarer:

Scrapbook by Jessica sa...

Otippat att det var 200 grader! Men du, borde du inte döpa om bloggen till "Hanna, alltid 200 grader"? Kul att du har börjat blogga igen.

Remsan sa...

Ser jättegott ut. Perfekt vardagsmat. Kul när middagarna blir något helt annat än vad som från början var tänkt.

Emma sa...

Vilken god spontan middag! :)