Igår vart jag bjuden på middag hemma hos pappa, därför vart biffarna idag istället. Receptet fanns i senaste Lagalätt, där åt de det som burgare på rostat bröd med svamp, vi åt det med klyftpotatis istället.
Älgfärsbiffar
1 kruka timjan
500g älgfärs
1 ägg
2 tsk dijonsenap
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Lingoncoleslaw
200g vitkål
1½ dl lätt créme fraiche
½ dl lättmajonäs
½ dl lingon
1 tsk dijonsenap
2 krm salt
vitpeppar, svartpeppar
Plocka och finhacka timjanen. Blanda timjan, ägg, senap salt och peppar i en bunke till slät färs. Forma färsen till biffar, stek på vardera sida ca 4 min.
Ansa och strimla vitkålen tunt. Blanda med resten av ingredienserna.
//Hanna
Älgfärsbiffar
1 kruka timjan
500g älgfärs
1 ägg
2 tsk dijonsenap
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Lingoncoleslaw
200g vitkål
1½ dl lätt créme fraiche
½ dl lättmajonäs
½ dl lingon
1 tsk dijonsenap
2 krm salt
vitpeppar, svartpeppar
Plocka och finhacka timjanen. Blanda timjan, ägg, senap salt och peppar i en bunke till slät färs. Forma färsen till biffar, stek på vardera sida ca 4 min.
Ansa och strimla vitkålen tunt. Blanda med resten av ingredienserna.
//Hanna
3 kommentarer:
Älgfärs är man ju inte direkt bortskämd med :)
Det ser gott ut med lingoncoleslaw.
Ha en fin höstdag.
Hannapanna om du har börjat med springturer så hör av dig:) Jag är frisk nu och i världens sämsta konditions skick!
Helena: Sambons bror och en god vän till oss är jägare så vi har turen att få älgfärs lite då och då! =) Lingoncloeslawn var mycket god!!
Sara: Jag ringer dig något!!
Skicka en kommentar