tisdag 15 februari 2011
Cupcakes med baileys och dumle
Det har varit tyst på bloggen den senaste veckan. Det beror på att jag har varit ner till Skåne och avslutat min utbildning samt hälsat på hos lillebror och Sara i Stockholm. I lördags bakade vi cupcakes och åt gomiddag. Receptet på cupecakesen hittade Sara på dagensmuffins.se. Det är även hon som har tagit bilden.
Cupcakes med baileys och dumle
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 kryddmått salt
4-5 msk Baileys
1 påse Dumle
Frosting:
200 g Philadelphiaost
5 dl florsocker (om inte, rejält mycket mer när man tillsätter Baileys)
Ca 1-2 msk Baileys
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken i det varma smöret. Häll detta över äggen och sockret. Blanda i mjöl, bakpulver och salt. Blanda lätt. Rör i likören. Innan du sätter in dem i ugnen lägg ner en dumle i varje form. Grädda i 175°C i ca 20 min tills de ser lätt gyllenbruna ut i färgen. Låt svalna under bakduk eller frys in snabbt före glasering. Bred på forstingen, gör de lätt toppiga. Frostingen ska vara som mjukt smör i konsistensen. Absolut inte rinnigt!! Sätt i mer florsocker om det behövs. Här måste du själv känna av så att det blir lagomt. Likören späder ju flrosockret rätt rejält.
//Hanna
tisdag 8 februari 2011
Kvällsmys
söndag 6 februari 2011
Indiskt
Jösses vad tröttt man blir efter en dag i friska luften. Igår när jag kom hem tog jag en snabbdusch och kröp sedan ner under filten i soffan och somnade. Grabbarma hade köpte whiskey och skulle ha After fish, planen var att jag skulle göra dem sällskap efter att jag avslutat min tenta men jag vart kvar hemma i soffan resten av kvällen, det var skönt!
Vi käkade indiskt i fredags så det fanns kvar både indiska pitabröd och raita så därför ficck det bli indiskt i går också. Gjorde en marinad på olja, kycklingfond och tandori masala som kycklingen fick ligga i ett tag och sedan körde jag dom i ugnen. Till hade jag lite grönsaker, indiskt pitabröd, rajita och mango chutney. Liten insats men väldigt god middag, jag älskar ju indiskt!
//Hanna
lördag 5 februari 2011
Pimpeldag
onsdag 2 februari 2011
Panerad fisk med remouladsås
Jag hade planerat att äta kyckling idag, men sen har min kompis pratat om remouladsås i två dagar nu och så kom jag på att jag hade en rabattkupong hemma på en panerad fisk som Findus har börjat med så idag vart det fisk och potatis. Åsa som har EnSidaMedMat hade gjort en dansk remouladsås som lät väldigt god. Hon hade varit duktig och även gjort majonäsen från grunden, det gjorde inte jag, jag fuskade. Sen gillar inte Joel kapris så den hoppade jag över och tog mer pickels istället. Så här vart det då.
Remouladsås
2 dl majonnäs
1 dl hackade pickles
½ finhackad gul lök
curry
salt och vitpeppar
Blanda alla ingredienserna i en skål och smaka av med curry, salt och peppar. Låt stå kallt och "dra" lite innan servering.
Fisken var förövrigt väldigt god. En förpackning innehåller två panerade filéer och kostar vid ordinare pris 34,90. Jag kommer nog att köpa dom någon mer gång.
//Hanna
måndag 31 januari 2011
Italienska lammfärsjärpar
För ett tag sedan hade jag en period med mycket huvudvärk. Jag påpekade på jobbet förra veckan att det var längesedan jag hade sådan huvudvärk nu. Ni tror inte att jag vaknade i natt och hade så där ont igen!? Varför, varför skulle jag säga något om det, det är så typiskt! Huvudvärken släppte framåt eftermiddagen i alla fall, så nu är jag mig själv igen. Dagens middag vart italienska lammjärpar med tomatsås och pasta, såg receptet i vår lokal tidning.
Italienska lammfärsjärpar
500 g lammfärs
1 ägg
3 msk finhackad, soltorkad tomat
1 vitlöksklyfta
1 msk koncenterad kycklingfond
1 tsk timjan
salt och peppar
smör och rapsolja
Blanda lammfärsen med ägg, soltorkade tomater och vitlök som hackas mycket fint, koncentrerad kycklingfond, timjan, salt och peppar. Forma avlånga köttbullar som steks med lika delar smör och rapsolja i medelvarm panna.
//Hanna
En liten röd
I lördags var jag och Joel ut och käkade på en restaurang här i stan som heter En liten röd. Restaurangen är känd för sin fondue, så den vart det såklart! Ut fick vi en gryta med en ruskigt god rödvinsbuljong, svensk oxfilé, pommes frites, champinjoner, syltlök, tomat, currysås, pepparsås, tzatziki, fransksenapssås och bea. Såserna var jättegod och köttet, efter att det tillagats i buljongen, är nog en av de godaste köttbitarna jag har ätit någon gång. Jag vart dock lite besviken över att det var så lite grönsaker och att det inte var stora hemgjorda pommes, det som är så gott!
Jag såg på deras sida att man kunde köpa hem deras fond för att göra fondue hemma. Det måste vi göra någongång!
//Hanna
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)