måndag 3 oktober 2011

Älgbiffar med gorgonzolasås


Oj oj vilka goda biffar vi fick till häromdagen, älgfärsbiffar. Vi har köpt en massa älgkött av Joels bror så det kommer att bli mycket älg framöver. Till biffarna åt vi klyftpotatis, smörstekta champinjoner och Henkes gorgonzolasås, mums!!

Älgfärsbiffar
600 g älgfärs
2 ägg
3 msk grädde
1 msk potatismjöl
1½ msk viltfond
1 tsk salt
tripel peppar

Blanda alla ingredienser till en smidig färs. Forma biffar efter valfri storlek. Stek på båda sidorna tills biffarna är genomstekta.

/Hanna

3 kommentarer:

Remsan sa...

Mums vad gott! Jag har fått både lite älgfärs och lite kött, men har inte bestämt ännu vad jag ska tillaga med det.

Växelhäxan från norrland sa...

Här är det bara älgkött för hela slanten år i och år ut!

Helena Ljunggren sa...

Trots att jag inte gillar gorgonzola så måste jag säga att det ser riktigt gott ut!