lördag 4 februari 2012

Biffstroganoff av älg


Älgfärsen är snart slut men vi har fortfarande en massa älg i frysen, både stekar och grytbitar. Av en bogstek tog vi och gjorde en biffstroganoff häromdagen. Biffstroganoff är snabblagad mat! Jag har, till min egna stora förvånelse, börjat att äta svamp och hade gärna kastat ner det i stroganoffen men skippade det eftersom Joel inte tycker om det. Så här gjorde vi.

Biffstroganoff av älg
600 g bogstek
1 röd paprika
1 gäng steklökar
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 tsk paprika pulver
johnnys senap
2,5 dl grädde + 2 dl mjölk

Skär köttet i 2 cm breda strimlor. Värm upp en stekpanna med margarin eller smör på medelhög värme, krydda med salt, peppar och paprikapulver. Tillsätt lökarna och stek ett par minuter. Tillsätt sedan tomatpuré, senap, grädde och mjölk. Låt det puttra ihop, red ev. av lite. Servera med ris och sallad.

/Hanna

1 kommentar:

Pralin från matmedmera sa...

Det så gott med Stroganoff. Jag brukar laga den ofta. Här också recept på min blogg.Fin blogg!