Härom helgen gjorde jag och våran kompis Henke smörgåstårta. Eller ja, det var mest han... jag assisterade. Vi vart sugen på smörgåstårta men ville att det skulle gå snabbt och enkelt, så då letade vi upp ett recept med tonfisksfyllning. Vi måttade inte när vi blandade i majonäs, grädde och chilisås utan smakade oss fram istället. Men här är grundreceptet.
Smörgåstårta med tonfisksröra
1 påse polarbröd (6st halvor)
1 bit purjolök
1 st röd paprika
2 burkar tonfisk i vatten
225 g majonäs
ca 2 dl grädde
½ dl chilisås
salt, peppar
Garnering
hårdkokt ägg
räkor
körsbärstomater
gurka
paprika
Öppna tonfisksburkarna och låt dem rinna av. Vispa upp grädde, blanda i finhackad purjolök och paprika. Fortsätt vispa och blanda i majonäs, tonfisk och chilisås. Smaka av med salt och peppar. Häll på blandningen mellan bröden och även på översta lagret. Garnera med ägg, räkor och grönsaker.
/Hanna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar