tisdag 29 mars 2011

Chicken tikka

Kokböcker är väldigt uppskattat att ge mig, jag älskar kokböcker!! Jag fick två stycken nu när jag fyllde år, en av Paulo Roberto från Örjan och sedan fick jag en som hette Gryträtter av pappa och Maria. I går testade jag ett recept ur den, Chicken tikka. Är väl egentligen ingen gryta tycker jag, men gott var det! Man skulle ha rödhushållsfärg i för att få den så där röd... min vart snarare rosa. 


Chicken tikka
1 tsk riven ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk mald koriander
½ tsk mald spiskummin
1 tsk chilipulver
3 msk naturell yoghurt
1 tsk salt
2 msk pressad citron
några droppar röd hushållsfärg
1 msk tomatpuré
1½ kg kyckling
1 gul lök
3 msk olja


Blanda ingefära, vitlök, mald koriander, spiskummin och chilipulver i en stor skål. Tillsätt yoghurt, salt, pressad citron, hushållsfärg och tomatpuré. Skär filérna i bitar och lägg ned i kryddblandningen. Rör om noga, täck över och låt det marinera i minst 3 timmar, helst över natten. Sätt på ugnsgrillen. Bred ut löken i botten på en ugnssäker form, ringla hälften av oljan över löken. Lägg kycklingen ovanpå löken och grilla i 25-30 min tills köttet är genomstekt. Vänd en gång under tiden och pensla med resten av oljan. 


Till kycklingen åt vi ris, sallad och mango chutney. 


Det här inlägget skulle egentligen upp förra veckan, trodde jag hade publicerat det i torsdags. Hm? 


/Hanna

2 kommentarer:

Pernilla sa...

Åh, jag älskar indiskt och framförallt chicken tikka. Smakar det som på restaurang? JAg ska prova!

Pernilla sa...

Idag har jag provat det här. Gott!!! Jag har länkat till ditt recept, hoppas att det är ok?