
Nu är köket nästan färdigt!! Det är så pass klart att det går att laga mat igen i alla fall. Idag vart det kryddiga biffar, typ dom här med bulgur och morotstzatziki. Mycket gott!! Så här gjorde man morotstzatzikin.
Morotstzatziki
2 -3 morötter
olja
1 klyfta vitlök
½ tsk salt
1 nypa svartpeppar
½-1 krm spiskummin
2 dl turkisk yoghurt
Skala morötterna och riv dem medelgrovt. Stek dem i olja utan att de får färg och låt dem kallna. tillsätt pressad vitlök, salt, svartpeppar och kummin. Blanda med yoghurten och servera.
//Hanna
Ja, jag blev lite chockad när jag såg all snö.. Ja vi får leta en ny helt enkelt:p
SvaraRaderaSer supersmarrigt ut, morotstzatziki har jag varit sugen på att testa.
SvaraRaderaHa en bra helg!
Sara: Ja, vi får göra det.
SvaraRaderaHallon och blåbär: Gör det! Det var gott!! =)
Morotstzatsiki ha jag inte hunnit pröva.
SvaraRaderaDock så ha jag prövat göra nån som hette, få se va var det nu?
Jo, tror att den heter sommartzatsiki.
Den va riktigt god, hittade receptet i en matbrochyr från guldkorn tror jag att det va..
Måste nog kolla vart jag ha det.
Ha en fortsatt trevlig dag.