
Tjockpannkaka, Greekstyle
4 ägg
5 dl mjöl
9½ dl mjölk
½ dl olivspad
3/4 tsk salt
1 rödlök
½ frp fetaost
10-15 gröna oliver
timjan
Knäck äggen i en bunke och vispa lätt. Blanda i knappt 5 dl mjöl och vispa i ett par dl mjölk tills det blir en jämn smet. Salta och vispa sedan i resten av mjöken, samt olivspad. Smöra en djup plåt. Häll i smeten. Strö över skivad lök och oliver, smula över fetaost och strö över lite timjan. Tillaga i 225 grader, 30-35 min.
Jag gillar regn... eller jag älskar regn faktiskt! Men nu får det faktiskt bli varmt, soligt och sommar!!!
//Hanna
Kan inte komma ihåg sist jag åt tjockpannkaka. Måste ha varit när jag bodde hemma :). Alltid kul att bli påmind om rätter man nästan glömt! Håller med dig om vädret btw.
SvaraRaderaJa visst är den god? :)
SvaraRaderakram
Det där såg gott ut!
SvaraRaderaTjockpannkaka är gott! Kul med lite olika "fyllninar".
SvaraRaderaJa nu känns det som det har regnat färdigt på ett tag...
SvaraRaderaHåller tummarna att solen lyser till helgen...
Vad fifinurligt med fetaost och rödlök i tjockpannkakan, måste ha blivit jättesmaskigt..
Mvh
Minna: En del rätter glömmer man bort bara!
SvaraRaderaSoya: Jaa! =)
Elena: Mm, vart mycket gott!
Emelie: Ja, det går ju att variera en massa!
Växelhäxan: Jadå, det vart riktigt gott!!
DEN verkar god! Mums! Jag är itne så mycket för pannkaka annars, men denna...
SvaraRaderaSer helt underbart gott ut, älskade tjockpannkaka när jag var liten men har inte gjort på evigheter... Hur många räcker det här receptet till... jag är inte så van vid att laga sånt här själv...
SvaraRadera