
Lax med räkor
4 laxfiléer
2,5 dl matlagningsgrädde
100g räkost, typ en halv tub
citronsaft, ca ½ citron
en kruka dill
salt och peppar
räkor
Salta och peppra filéerna och lägg i en ugnsform. Blanda grädde, dill och räkost i en kastrull och låt osten smälta. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Häll såsen över fisken och tillaga i ugnen 200 grader ca 15 min. Skala räkor. Lägg upp laxen på tallriken, lägg på räkor och ös över sås. Servera med t.ex. bulgur, sallad och citronskivor.
//Hanna
räkor
Salta och peppra filéerna och lägg i en ugnsform. Blanda grädde, dill och räkost i en kastrull och låt osten smälta. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Häll såsen över fisken och tillaga i ugnen 200 grader ca 15 min. Skala räkor. Lägg upp laxen på tallriken, lägg på räkor och ös över sås. Servera med t.ex. bulgur, sallad och citronskivor.
//Hanna
Spännande med mjukost i maten, ska vi minsann tänka på nästa gång vi vill lyxa till laxen!
SvaraRaderaEnkel och perfekt vardagsmat. Ser jättegott ut. Hm, ut och handla räkost då...
SvaraRaderaSparar receptet, det här ser frestande gott ut. Tack för inspiration! :-)
SvaraRaderaHejsan!
SvaraRaderaFin läsning och inspirerande blogg!
Kika gärna in på min om du har lust...
Ha en fin dag!
Kram
Ja det är ju så gott med mjukost till fisk, ha ju faktiskt lax i frysen så det här receptet blir det på torsdag när gubben kommer hem igen..
SvaraRaderaTack för tipset.
Håkan och Anki: Gör det! :)
SvaraRaderaRemsan: Det tycker jag! ;)
Tina: Det var riktigt gott!
Alma: Vad kul att du tycker det!!
Växelhäxan: Jag hade inte testat det tidigare, men kommer definitivt att göra det igen.