
Het bbqsås
1 dl chilisås
½ dl syltad ingefära
½ dl soya (Japansk)
4 torkade aprikoser
6 katrinplommon
1 torkad chili
2 dl cola
½ msk Knorr FOND Kalv
1 msk Knorr FOND Brynt Lök
1 lime, delad
2 vitlöksklyftor
Blanda och koka upp alla ingredienser, låt koka i 35 minuter, späd ev med vatten. Ta bort lime och mixa till en slät sås. Sila för en slätare konsistens.
30-års kalaset var jätteskoj! Idag har jag stökat på lite här hemma och packat, ikväll bär det av ner till Skåne igen!
//Hanna
Egentligen är jag inget fan av katrinplommon, men det låter gott här. Kan tänka mig att den hjälper till med konsistens och sötma.
SvaraRaderaVad ambitiöst att göra egen BBQ sås ;-)
SvaraRadera