
Fiskgratäng med ajvar
400g vit fiskfilé
2 1/2 dl mellangrädde
4 msk ajvar relish
1 msk tomatpuré
1 stor röd paprika
Olja eller flytande smör
Salt, peppar
1 1/2 dl riven ost
Sätt ugnen på 200 grader.Tina fisken om den är frusen. Torka filéerna hjälpligt. Häll lite olivolja eller flytande margarin i en ugnsform. Salta filéerna en smula och lägg ned dem i formen. Dela paprikan i bitar och lägg ut runtom fisken i formen.Blanda grädde, ajvar relish och tomatpuré. Smaka av med salt & peppar. häll blandningen över fisk och paprikabitar.Strö sist över den rivna osten och sen in i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
//Hanna
Ajvar är alltid gott som smaksättning! Ha en trevlig kväll!
SvaraRaderaAjvar gillar jag men använder det för sällan, undra varför! Har precis pratat med en tjej som bor i Östersund om din fina blogg!
SvaraRaderaHa det fint/KarinW
Ajvar Relish är supergott! Prova ta det på rostat bröd...mums!
SvaraRaderaKryddburken: Ja visst är det!!
SvaraRaderaKarinW: Ja det håller jag med om, alldeles för sällan.. Vad kul. =)
Nadja: Det måste jag göra!
Vilken god fiskrätt, ajvar piffar upp det mesta. Även denna rätt god till hela familjen. Tack igen för en superblogg med många bra tips.
SvaraRadera