onsdag 15 februari 2012

Smakrik kycklinggryta


Receptet på den här kycklinggryta fick jag av en kollega som är lika matintresserad som mig. Vi har en tendens att hamna i en massa matprat alldeles innan lunch eller på bussen på vägen hem, då när man är som hungrigast. Det här vart verkligen supergott! Haricot verts ingick inte i originalreceptet men jag kastade i det i alla fall.

Smakrik kycklinggryta
400 g kycklingfilé
1 gul lök
1 äpple
3 klyftor vitlök
2 msk olja
1 msk smör
4 tsk currypulver
1,5 dl vitt matlagningsvin
1,5 dl vatten
2 dl matyoghurt
1 dl grädde
1 tsk sambal oelek
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk currypasta, röd eller grön
½ tsk salt
2 msk mango chutney


Skala och hacka lök, vitlök och äpple. Skär kycklingen i 2x2 cm stora bitar. Fräs lök. vitlök och äpple tillsammans med kyckling och curry i en stekgryta. Häll på vitt vin och vatten, smula ner buljongtärningen. Koka upp och rör om. Tillsätt sambal oelek, currypasta, matyoghurt och grädde. Tillsätt mango chutney och rör om. Låt allt puttra på svag värme i 20 minuter. Smaka av med curry, sambal oelek och currypasta. Servera med ris och kokta grönsaker.
 
/Hanna

Inga kommentarer: