onsdag 30 juni 2010

Midsommarsnaps

På midsommarafton testade vi dom hör ekologiska snapsarna. Hade en storslagen plan om att ta kort på alla efter att man hade snapsat och sedan betygsätta snapsarna efter minerna. Haha, ja det var en bra idé och det var roligt att titta på korten, men jag tror allt att jag behåller dom för mig själv. Snapsarna kom i dom här smakerna:

Snälleröds Mäskdrängens Akvavit
En klar och ren akvavit. Mäskdrängens Akvavit har en tydlig kummin och fänkålsdoft samt inslag av citrus och lakrits. Smaken ger en äkta akvavitkänsla, precis så som akvavit smakade förr i tiden.

Herr Berntsons Besk
Ett malörtsbrännvin med mjuk och elegant malörtsbeska, med en trevlig avrundande sötma. Snälleröds använder Malört från skånska Norrviddinge. Herr Berntsson Besk passar kyld som traditionell snaps till sill och andra skandinaviska anrättningar.

Snälleröds Bokhållarens Akvavit
Fyllig och torr akvavit som den gamle bokhållaren föredrar. Läckert ljusgrön i färgen med anis, kummin och fänkål i botten samt friska apelsintoner. Akvavit hör till de populäraste snapsarna både till jul, påsk, midsommar och i kräfttider. En aromatisk akvavit som aperitif eller digestiv (före respektive efter maten) ligger också i tiden.

Snälleröds Jungfruns Brännvin
Ett varmt och örtigt brännvin, med tydlig citruston. Jungfuns Vårbrännvin passar ypperligt till vår traditionella helgmat vid midsommar, jul och påsk.Jungfrun är kryddad med klassiska akvavitkryddor med tillägg av koriander och citron. Allt är väl avrundat och kryddorna pekoreras under en längre tid.

Snälleröds Brännmästarens Akvavit
En ljuvlig snaps som Brännmästaren själv älskar. Kryddorna består av anis och fänkål med en bas av kummin. Brännmästarens Akvavit är välbalanserad och lagrad och avnjutes med fördel till silltallriken.

Jag kan tipsa om den blå, den smakade både jag och Joel och gillade! //Hanna

Inga kommentarer: