Höst betyder ju inte bara gula löv och mörkare på kvällen, det betyder också mera grytor, gratänger och soppor! Idag åt vi rotsaksgratäng och kassler till middag, det är gott! Rotsaksgratäng
5 potatisar
2 morötter
½ rotselleri, typ 200g
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
2 dl riven ost
1 tsk salt
1 tsk oregano
vitpeppar
svartpeppar
1 frp milda extra
Skala och skiva rotsakerna tunt. Koka i vatten med lite grönsaksfond, ca 5 min. Häll av vattnet, blanda rotsakerna försiktigt med hackad vitlök, strimlad purjolök kryddor och hälften av osten. Häll över grädden, strö över osten och tillaga i ugnen 225 grader ca 30 min.
//Hanna
Mmm, ser så gott ut, rotsaksgratäng åker nog in på nästa matsedel.
SvaraRaderaHa en bra dag!
Ser gott ut. Rotfrukter är grymt
SvaraRaderaHallon och blåbär: Låter som en bra idé =)
SvaraRaderaDennis: Eller hur!
Mums! :)
SvaraRadera