tisdag 12 maj 2009

Fondueboden.




Här kommer några bilder från Fondueboden som vi besökte i lördags. Maten var verkligen supergod. Hade ju redan innan spanat in menyn och bestämt oss för mexikansk fondue. När vi kom dit och öppnade menyn fanns den dessvärre inte med längre. Tydligen var det väldigt många som hade problem att välja mellan den och köttfonduen så där för hade man slagit ihop dom två. Så in på bordet fick vi:

Hängmörad biff, fläskfilé och marinerad kycklingfilé, en fonduegryta med chilikryddad kött- och grönsaksbuljong. En grönsakstallrik med färsk broccoli, blomkål, champinjoner och paprika, pommesfrites och sju olika såser, chilibea, aioli,(kanske den godaste jag ätit) fetaostkräm, tzatziki, barbaquesås, senapssås och en tomat/koriandersås.

Det vara alltså inte så mycket som skiljde sig från den mexikanska varianten och vi var supernöjd med maten! Trots att vi inte orkade allt kött och all pommesfrites så var vi tvungen att beställa in efterrätt också, man vill som avsluta med något sött! Till efterrätt fick vi in små fat med olika frukter, maränger och marshmallows som sedan doppades i i smält toblerone smaksatt med Cointreau och Cognac och till det en klick glass.

Är ni i Stockholm tycker jag absolut att ni skall ge den här restaurangen ett besök. Maten var toppen, personalen var jättetrevlig och resturangen var mysig. Fondueboden ligger på vanadisvägen 42. Vi fick bord trots att vi ringde samma dag, men vi hade nog bara tur.
//Hanna



13 kommentarer:

Minna sa...

Hjälp vad gott det såg ut att vara. Ska komma ihåg det stället tills nästa gång jag besöker huvudstaden!

Jessica sa...

Men jösses, vad gott det lät och det var ju inte en grej att smaska på.

Om vi ska till Stockholm nån gång så ska jag verkligen ha denna restaurang i minnet.

amelie sa...

Nu vattnas det i munnen på mig. Vart i Stockholm finner jag det där stället?
Kram

soya sa...

Åh så lyxigt och gott det ser ut :)

Sara sa...

"Till efterrätt fick vi in små fat med olika frukter, maränger och marshmallows som sedan doppades i i smält toblerone smaksatt med Cointreau och Cognac och till det en klick glass" - Ohh vad gott det låter :)

Växelhäxan från norrland sa...

Oj oj oj säger jag bara, snålvattnet bara forsar...
Såg ju jätte jätte gott ut...

SKOGSHUSET sa...

Va roligt med restaurangtips! Det blir annars att vi går till våra vanliga ställen Jimmys Steakhouse, Sonjas Grek, Lo Scudetto etc. Tack så mycket!

Anonym sa...

Vad kostar det ungefär?

Jasmine / Unga Morsan sa...

Ojojoj, vad gott det både ser ut och låter!! Jag bor ju i stockholm så jag ser inga hinder för att inte testa att äta där, mums! :D

Hanna sa...

Ni kan kika in på www.fondueboden.se =)

www.ulltussen.blogg.se sa...

Det låter som ett ställe man inte får missa!

Anonym sa...

Hur beställer man, alltså tar man två köttfounduer och betalar var för sig? Samma med efterrätten, beställer man in en och delar på eller tar man två?

Hanna sa...

Man beställer en varsin fondue. Samma med efterätten, man kan nog dela på efterrätten om man vill, men det går åt så det är nog lika bra att ta en varsin! =)