lördag 19 april 2008

Thailändska fiskkakor


Idag gjorde jag fiskkakor till middag. Det är kul att testa någonting helt nytt som man aldrig har gjort förrut, hittade ett recept på Santa Maria.

Tord Man Pla
400 g hokifílé
3 msk Thai Red Curry
1 äggula
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 msk socker
100 g haricots verts
1 dl vatten
1 dl socker
1 msk vinäger
1 tsk chiliflingor
2 msk jordnötter
1/2 kruka koriander

Koka vatten, socker och vinäger. Stäng av plattan och tillsätt chilikrydda och jordnötter. Låt kallna och tillsätt färsk Koriander. Mixa alla ingredienser till fiskkakorna i en matberedare. Forma till platta kakor, 5 cm i diameter. Fritera dem gyllenbruna i fritös eller i stekpanna i rikligt med olja. Låt rinna av på hushållspapper.

Till fiskkakorna åt vi ris, thailändsk gurksallad och thai sweetchilisås. Det vart verkligen supergott!!!

Igår hade vi after work på jobbet med respektive så Joel fick följa med han också! =) Vi käkade tacos och lekte charader. Det var riktigt skoj!

//Hanna

1 kommentar:

M. sa...

vad gott det ser ut:) kul att du ville fråga mig om hur en matdag ser ut:) jag äter 6 ggr per dag; frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och kvällsfika. jag försöker att få med både fett. kolhydrater och protein i varje måltid och så även mellanmålen. det är bara att fråga om du undrar något mer. det är alltid kul att vara till hjälp:) kram